COVER 12GOBIKING

Category
PRINTMEDIA

>>
Bij Nederlands grootste fietsenwinkel in Moordrecht, 12GOBIKING, heb ik gesolliciteerd op een vacature als grafisch vormgever. Naast de motivatiebrief kreeg ik een grafische opdracht mee die ik moest uitwerken, namelijk een voorkant voor de maandfolder ontwerpen. Het thema van de actiefolder was “Inruilweken’’. Tijdens deze actieperiode
(van 5 weken lang) konden mensen namelijk hun fiets inruilen voor korting op een gloednieuwe fiets. De fi etsen die ingeruild werden gingen naar Afrika ter ondersteuning van een goed doel.

 

Uiteindelijk heb ik twee ontwerpen gemaakt en in beide heb ik een soort van grap gemaakt.

 

Bij het eerste ontwerp probeerde ik de winkel te integreren in een Afrikaans landschap en bij het tweede ontwerp heb ik een Afrikaanse vrouw op een typisch ‘Delfts Blauwe’-omafiets te laten rondrijden. Dat laat een groot contrast zien.

 

De achterliggende gedachte van de tekst (zichtbaar op beide folders) “HELP ONS MEE OOK AFRIKA NOG BETER TE LATEN FIETSEN!” is dat 12GOBIKING heel Nederland al aan het fietsen heeft gebracht en dat nu de taak is om ook Afrika beter te laten fietsen.